+386 2 644 94 47 info@vinabracko.si

Vino naj bo človekov odličen prijatelj in sogovornik. Preko njega spoznavamo raznolikosti vinorodnih območij in predvsem ljudi, ki si z veliko vnemo in ljubeznijo do trte prizadevajo pridelati ta prečudoviti dar narave, pijačo za bogove, vrelec za iskrive misli in pozitivna druženja.

RENSKI RIZLING

Živahna rumenkasta barva daje vinu privlačen sijaj, drobni mehurčki ogljikovega dioksida pa lepo svežino. Cvetno sadna aroma izraža sortnost vina in ponuja vonjave podobne posušenemu belemu cvetju (lipa, akacija) in predvsem vinogradniški breskvi. Lepa osnova se razpre s sladkimi zaznavami, ki jih osvežuje sočna kislina, rahel mineralni okus pa samo še potrdi sortnost.

LAŠKI RIZLING

Opis kmalu…

TRAMINEC

Pri tem vinu najprej navduši rumenkasto zlata barva vina. Razkošen in pester traminčev vonj spominja na vrtnice, pomarančo, limono, posušene marelice. Tudi pri tem vinu je v pester vonj vpeta mineralna nota. Aroma, ki se odpre v ustih, potrjuje predhodne zaznave z nosom. Hkrati polnost okusa, sočnost in pestrost. Tisto malo ostanka sladkorja je lepo vpeto v telo vina in pomaga,da je zadnji vtis prijeten in opazno dolg.

Letnik 2011,
alk.13,3 vol%,
polsuho


SAUVIGNON

Svetlo slamnata barva deluje zelo živahno. Sorten vonj je zelo prepoznaven. Sestavljajo ga predvsem vonjave podobnemu vrtnemu rastlinju, kot so paradižnikov list, pušpan , kosmulja, pa tudi ribezov grm. Sortnost se krasno odpira v ustih, prijeten rastlinski in mineralen značaj pa ves čas spremlja okuse, ki so sveži in sočni. Sorta sauvignon ponuja izredno široko paleto vonjev in okusov , ki se lahko iz leta v leto precej spreminjajo.

Letnik 2011,
alk.11,5 vol%,
polsuho

RUMENI MUŠKAT

Vino je svetlo rumenkastega videza. Sortna aroma se kaže v pestri pahljači vonjev, od cvetnih po belem cvetju do sadnih po grozdju, limoni, breskvi, in eksotičnem sadju, dodaten pridih pa mu daje še nežni mineralni ton. Fini mehurčki ogljikovega dioksida dajejo vinu mladostno svežino. Slajši značaj vina je lepo pester in izraža več nians sladkih vtisov. Aroma v ustih se sprošča ves čas in ohranja sortni značaj vina.

Letnik 2011,
alk.12,0 vol%,
polsl

ROSÉ

Pridelan iz sorte zweigelt, kjer je bilo grozdje samo na hitro stisnjeno, brez maceracije. Srednje intenzivna roza barva , dela vino privlačno in simpatično. Drobni mehurčki ogljikovega dioksida že takoj na začetku povedo, da je vino zelo sveže in pitno, na vonju pa ponuja note rdečega sadja, jagod, malin. Nekaj ostanka sladkorja se v ustih odlično spaja s svežim in sočnim okusom sadja. Hladen rose v vročih poletnih mesecih kar kliče k sebi.

Letnik 2012,
alk. 11,7 vol%,
polsuho

ZWEIGELT

Intenzivne rubinaste rdeče barve z vijoličastimi odtenki, značilnimi za to sorto. Nos v kozarcu najde pestre vonje po rdečem sadju (malina, robida, višnja), s katerimi se prepleta rahel lesno vanilinski ton, ki kaže na to, da je vino zorelo v majhnih hrastovih sodih. Tanini so sladki in zreli ter se lepo spajajo s kislino, kar daje vinu lepo ravnotežje.

Share This